Аляска

Ловът в Аляска е изключително преживяване. Аляска е много далече от България, но е желана дестинация за жадуващите за трофей от огромен лос, мечка, вълк, бяла коза, карибу или овен.

Информация за пакета

Дати:

Септември-октомври

Какво включва пакета:

Цената включва: цената на заявените трофеи, визата се издава  лично,  транспорт летище-лагер-летище, престой в лагера /не се предлага пране и гладене/, храна, топли и безалкохолни напитки, транспорт по време на ловуването, професионален водач – един ловец с един водач, носач на храни и напитки, ловен лиценз, първоначална обработка на трофеите. Цената включва издаването на разрешително за износ и последващ внос на оръжието в България и издаването на лиценз за лов в САЩ и разрешително за внос на оръжието в щата Аляска.  Не включва джобни, бакшиши, застраховка – лична и на имуществото- самолетни билети, алкохол, свърхбагаж, транспортни разходи и разрешителни за доставката на трофеите, настаняване в хотели преди и след лова.

Какво може да се доплати:

Срещу допълнително заплащане можете да бъдете придружен от представител на фирмата, да водите със себе си оператор, преводач, наблюдател или да добиете трофеи извън заплануваните предварително, да ползвате чартърни полети. Може да ви бъде издаден риболовен билет, полети с хеликоптер, отстрел на допълнителен дивеч или на втори трофей. Може да се посети най-високия връх в Северна Америка Маккинли или да се отиде до брега на океана за да се наблюдава миграцията на китовете.

Настаняване:

Обикновено е в дървени бунгала с всички удобства или палатков лагер. Базовият лагер е много добър.

Транспорт:

Лети се София-Франкфурт-Анкоридж. От Анкоридж се взема чартър до базовия лагер на брега на езерото Илиямна. После с коне или с хидроплан се отива до ловния лагер.