Мозамбик

Предлагаме лов в Ниясса-Комбако- район в северен Мозамбик, на границата с Танзания. Концесията е 300 000 хектара и е изключително подходяща за лов на Сейбъл, Бивол, Хипопотам, Крокодил, Леопард, Лъв, Слон и антилопи. Дивечовите запаси в страната не са експлоатирани до изтощение  и наличието на дивеч е във впечатляващи количества. Работни езици- португалски и английски.

Информация за пакета

Дати:

Подходящо за лов в Мозамбик е времето от март до средата на ноември. Най-подходящ сезон за слонове е след 01.10. когато плодоносят манговите дървета, макар и времето да е малко по-горещо.

Какво включва пакета:

Цената включва: трофейната такса, цената на трофея, издаване на виза,  транспорт летище-лагер-летище, престой в лагера, в това число ежедневно пране и гладене, храна, топли и безалкохолни напитки, транспорт по време на ловуването, професионален водач – един ловец с един водач, тракер, носач на храни и напитки, ловен лиценз, първоначална обработка на трофеите. Цената включва издаването на разрешително за износ и последващ внос на оръжието в България. както и в Мозамбик.  Не включва джобни, бакшиши, застраховка – лична и на имуществото- самолетни билети, алкохол, свърхбагаж, транспортни разходи и разрешителни за доставката на трофеите, настаняване в хотели преди и след лова

Какво може да се доплати:

Срещу допълнително заплащане можете да бъдете придружен от представител на фирмата, да водите със себе си оператор, преводач, наблюдател или да добиете трофеи извън заплануваните предварително, да ползвате чартърни полети, да извършите препариране на трофеите на място, да посетите с туристическа цел определени забележителности – например ловът се съчетава много успешно с риболов на марлин-и в Индийския океан.

Настаняване:

Настаняването е в един от най-луксозните лагери, който съм виждал- луксозни типично африкански бунгала със самостоятелен санитарен с басейн, бар и красива тераса. Има интернет връзка и връзка с мобилен оператор. Ток-на генератор.

Транспорт:

Основно придвижването от летището до лагера става с автомобил, който не е ловен. Предвид близостта на концесията до летището на Виктория Фолс препоръчваме да се ползва чартър до ловния район. По време на лова се ползват автомобили “Тойота” 4х4. Срещу допълнително заплащане може да се наеме малък чартърен самолет или хеликоптер.Препоръчваме маршрут за пристигане София-Франкфурт /или Мюнхен или Цюрих/-Йоханесбург-Пемба- чартър до ловния лагер. Поради това, че до Пемба има самолети 3 дни в седмицата планирането на лова следва да се съобрази с това обстоятелство.

 

Видове дивеч

[autonav display=“images,excerpt,thumb“ postid=“12,divech_region:mozambik“]