Танзания

Танзания-някогашна Германска източна Африка- е едно от най-уникалните места за лов в света. Това с особена сила важи след като през 1977 г. Кения забрани лова на своя територия. В Танзания или на част от нея  са разположени някои от най-известните резервати в света – Серенгети, Нгоро-Нгоро, Маняра, Мойоаси, Рунгва. Работен език- английски.

Информация за пакета

Дати:

Ловният сезон е от 1 юли до 31 декември и е съобразен с миграцията на дивеча. Препоръчваме времето август-ноември.

Какво включва пакета:

Цената включва: цената на заявените трофеи, издаване на виза, транспорт летище-лагер-летище, престой в лагера, в това число ежедневно пране и гладене, храна, топли и безалкохолни напитки, транспорт по време на ловуването, професионален водач – един ловец с един водач, тракер, носач на храни и напитки, ловен лиценз, първоначална обработка на трофеите. Цената включва издаването на разрешително за износ и последващ внос на оръжието в България.  Не включва джобни, бакшиши, застраховка – лична и на имуществото- самолетни билети, алкохол, свърхбагаж, транспортни разходи и разрешителни за доставката на трофеите, настаняване в хотели преди и след лова

Какво може да се доплати:

Срещу допълнително заплащане можете да бъдете придружен от представител на фирмата, да водите със себе си оператор, преводач, наблюдател или да добиете трофеи извън заплануваните предварително, да ползвате чартърни полети, да извършите препариране на трофеите на място, да посетите с туристическа цел определени забележителности – например можете да посетите кратера Нгоро-Нгоро, езерото Маняра, езерото Виктория, остров Занзибар, най-високият връх в Африка- Килиманджаро.

Настаняване:

Ловните лагери в Танзания са само сезонни и по тази причина са организирани в палатки, обикновено на брега на река. Към всяка палатка има и санитарен възел. Ток на генератор. Нормално има интернет връзка и покритие на мобилен оператор. Организират се – според наличието на дивеч- и така наречените флайт кемп- подвижни лагери за 1-2 нощувки

Транспорт:

Най-често се лети София-Париж-Дар ес Салаам, а оттам до ловния лагер се взема чартърен полет. По време на сафарито се ползват автомобили 4х4 – най-често Тойота.

Видове дивеч

[autonav display=“images,excerpt,thumb“ postid=“12,divech_region:tanzania“]