Синьо/ивичесто Гну

Синьо /ивичесто/ гну/ Connoсhaetes taurinus

Информация

Kъде се намира:

 Често срещан вид. Вероятно е най-многобройната африканска антилопа Красиво, силно животно.  Естествените му местообитания, където се среща и в изобилие е Кения, Танзания, Замбия, Намибия, Ботсуана, Зимбабве, Мозамбик и северната част на ЮАР.

Размер:

Типичният представител при мъжките е с височина около 150 см. при холката и тегло до 250  кг., а женският тежи   до 180 кг.

Навици:

Формира  огромни стада. По-скоро е изключение да се срещне самостоятелно животно.

Съвети за лов:

Ловува се най-често на издебване на сушата или на водопой. Целете се в гърдите.

Калибър:

Препоръчваме да се ловува с калибър минимум .30-06 с 11,7 грамов куршум.

Трофей:

Рогата, някои обработват и кожата, но не го намираме за удачно. Много е красив гръдният монтаж Не препоръчваме обработка в Африка. Рекордът на рог е 84 см. В миналото на шега беше наричан соцбивол, поради това, че отстрелът му е по-евтин от кафърския бивол.

Място:

Във всички предлагани от нас ловни дестинации Ботсуана, и Намибия, Зимбабве, Замбия, Мозамбик. Препоръчваме лов на Синьо гну в Намибия- там сме добили най-красивите и големи трофеи и наличието на този вид е най-голямо.