Бабуин
Бабуин / Papio cynocephalus ursinus
|
Kъде се намира: |
Често срещан вид. Разпространен повсеместно. Среща се в цяла южна Африка. |
|
Размер: |
Типичният представител при мъжките е с височина около 80 см. и тегло до 45 кг. |
|
Навици: |
Ловува в групи. Бич за всяка ферма. Всеядно животно, което ни е създавало немалко ядове в ловните лагери. Изключително умен и предпазлив. |
|
Съвети за лов: |
Ловува се най-често на издебване или на водопой и захранка. Целете се в гърдите. |
|
Калибър: |
Всичко над 7 мм. убива бабуина. |
|
Трофей: |
Цял монтаж, черепа. Не препоръчваме обработка в Африка. |
|
Място: |
Във всички предлагани от нас ловни дестинации в Танзания, Намибия, Ботсуана, Замбия, Зимбабве и Мозамбик и ЮАР. |

